GTranslate
Dutch English French German

Mijn Potten

 

mijnpotten1

Hoe ik mijn potten maak:
De klei meng ik zelf uit verschillende Westerwald kleisoorten. Voor het serviesgoed een lichtrode en voor de tuinpotten een mooie steenrode terracotta klei. Al mijn potten worden met de hand gedraaid en afgewerkt. Het serviesgoed wordt daarna geslibd, gedecoreerd en geglazuurd. Na droging worden alle potten gestookt in een open vlam oven op 1080ºC. Door de zorgvuldig samengestelde klei worden de tuinpotten bij deze temperatuur vorstbestendig. Het glazuur op het serviesgoed krijgt zijn karakteristieke glans. De door de oven jagende vlammen geven verschillende kleurnuances aan de potten. Afhankelijk van de plek in de oven, krijgt iedere pot zijn eigen unieke karakter.mijnpotten2

 

Serviesgoed:
Het serviesgoed wordt gedecoreerd met witte en gekleurde slibs. Daarna gaat er een transparant (honingkleurig) glazuur overheen. Het is geschikt voor dagelijks gebruik en kan in de oven, de magnetron en in de vaatwasser.

 

mijnpotten3

 

Tuinpotten:


Een goede tuinpot is zowel poreus als vorstbestendig. De porositeit is van belang, omdat hierdoor, in combinatie met een goed afwateringsgat in de bodem, overtollig (regen)water kan verdampen. Tevens zorgt dit er voor dat, in de zomer, de temperatuur van de wortelkluit niet te hoog oploopt. De combinatie van de door mij zelf samengestelde klei en de juiste baktemperatuur zorgt er voor dat mijn tuinpotten poreus genoeg zijn en ook vorstbestendig.

 


mijnpotten4

 

De collectie tuinpotten omvat bloempotten, bleekpotten, nest- en voederpotten voor vogels, drinkschalen, enz.